شاید فکر کنید طراحی وب سایت دلهره آور، سخت و پیچیده به نظر می رسد، اینطور نیست؟ خوب اما، نترسید راهنمای ما به شما نشان می دهد که چگونه هر کسی می تواند وب سایت خود را سفارش دهد و یا بسازد، آن هم فقط با چند کلیک ساده. بسیاری از افراد فکر می کنند که اگر می خواهند یک وب سایت حرفه ای داشته باشند، باید برخی از افراد را از سیلیکون ولی، مایکروسافت و گوگل بیاورند یا از ابزارهای پیشرفته استفاده نمایند. اما بهتر است این تفکر را دور بریزید. شما با مطالعه مقاله ذیل به کلیات موضوع طراحی وب سایت مسلط شده و میتوانید طراحی وب سایت خود را انجام داده و یا به شخص مناسبی واگذار کنید. اما به طور خلاصه با اعداد و ارقام میخواهیم اهمیت این کار را به شما گوش زد کنیم. آخرین آمار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از وضعیت بخش ICT کشور که نشان می‌دهد تا پایان شهریور ماه امسال تعداد مشترکان اینترنت باندپهن به ۶۷ میلیون و ۶۸۷ هزار و ۴ نفر رسیده و براساس این آمار که تا پایان شهریورماه سال ۹۸ به دست آمده است، ضریب نفوذ اینترنت در کشور به ۸۱.۴۸ درصد رسیده است و ضریب نفوذ اینترنت موبایل ۷۶.۵۸ درصد و ضریب نفوذ اینترنت ثابت ۴.۹ درصد برآورد می‌شود جزء نیازهای تبلیغاتی هر مجموعه ای می باشد.

این مقاله نتیجه مطالعه و تجربه 18 ساله ما در مورد طراحی وب سایت بوده و بدون هیچ جهت گیری برای کمک به افراد ساده تا  حرفه ای جهت طراحی وب سایت تدوین شده.

تلفن مشاوره رایگان : 09127395747

ما به صورت اجمالی موارد ذیل را بررسی میکنیم:

  • هدف و استراتژی سایت خود را مشخص کنید
  • درباره جدیدترین روند طراحی وب سایت تحقیق کنید
  • پلتفرم و یا سیستم عامل خود را انتخاب کنید
  • تصمیم بگیرید که از cms استفاده کنید و یا کد نویسی کنید
  • در مورد برندینگ خود تصمیم بگیرید
  • محتوای خود را اضافه کرده و بهینه کنید
  • وب سایت خود را منتشر کنید
  • سایت را آنالیز و تجزیه و تحلیل کنید و سپس بهبود ببخشید

در زیر ، ما همه هشت مرحله بالا را با جزئیات انجام خواهیم داد و دقیقاً به شما یاد خواهیم داد که در هر مرحله چه کاری انجام دهید. اگر شما قصد طراحی وب سایت برای کسب و کار خود را دارید، یا قصد تغییرات در یک وب سایت موجود را دارید، با ادامه مطلب با ما همراه باشید:

1- هدف و استراتژی سایت خود را مشخص کنید

نکته ساده و در عین حال پیچیده ای است، هدف از طراحی وب سایت خود را مشخص کنید بدانید برای چه قصد طراحی وب سایت دارید و با انجام آن به کجا می خواهید برسید و استراتژی خود برای رسیدن به این اهداف را مشخص کنید. فراتر از علم و آگاهی در مورد صنعت خود و تعریف استراتژی محتوا ، باید به این فکر کنید که چگونه میخواهید به اهداف خود برسید. مردم احمق نیستند، اگر وب سایت را فقط برای کسب سود یا بالا بردن اعتبار خود  طراحی کنید، مخاطبان شما متوجه خواهند شد. وب سایت شما مستقیماً با برند شما مرتبط است و باید به عنوان یک سایت  معتبر و جذاب شناخته شود.

شما در تلاش برای رسیدن به چه چیزی هستید؟

هنگامی که اهداف طراحی وب سایت مشخص شد ، تمرکز بر روی اقداماتی است که می خواهید بازدیدکنندگان هنگام ورود به وب سایت شما انجام دهند. آیا سایت شما فقط برای نمایش اطلاعات است؟ یا برای فروش محصولات؟ شاید هم برای ثبت نام؟

پاسخ به این امر در نهایت نحوه ظاهر و باطن(ui ux) وب سایت شما را تعیین می کند. به عنوان مثال ، یکی از عناصر مهم طراحی شما ، صفحه فرود یا در واقع صفحات لندینگ شما است. طبق گفته Crowdspring – که یک شرکت برتر برندهای دیجیتال است، صفحه اصلی شما باید همانند لیزر بر روی یک محصول یا یک کلمه کلیدی تمرکز داشته باشد و یک CTA (فراخوان برای اقدام) روشن همراه داشته باشد. فراموش نکنید که همین وضعیت در مورد صفحات لندینک نیز بایستی صادق بوده باشد.

2-  درباره جدیدترین روند طراحی وب سایت تحقیق کنید

طراحی وب سایت به سرعت در حال تکامل یافتن است، و هر روزه ابزارها، امکانات، نرم افزارها و حتی سخت افزارهایی در زمینه طراحی وب سایت ارائه میشوند. اما برخی از روش های رایج تر طراحی وب سایت وجود دارد که می توانید از آنها استفاده نموده و خود را درگیر موارد جدیدی نکنید. در این مرحله ، توجه به این نکته مهم است که با عبور از مرحله اول و مشخص شدن اهداف، ما بایستی اطلاعاتی در مورد جدید ترین متد های طراحی وب سایت آگاهی یافته، تا با آن اطلاعات بتوانیم به اهداف و برنامه های قبلی خود برسیم، البته فراموش نکنید که آگاهی در مورد جدیدترین روند طراحی وب سایت به این معنی نیست که لزوماً برای ما نیز مناسب هستند، بلکه فقط برای این است که به اهداف و استراتژی خود در مرحله قبل برسیم. 48٪ افراد از طراحی سایت به عنوان مهمترین عامل یک وب سایت یاد می کنند ، بنابراین مهم است که وقت خود را صرف کرده و به بررسی جدیدترین روند های طراحی سایت و همچنین آنچه رقبای ما در صنعت مورد نظر ما انجام می دهند بپردازیم. معمولا هر صنعت و یا خدماتی، طراحی سایت مخصوص به خود داشته و ممکن است طراحی سایت در صنایع و خدمات مختلف متفاوت باشد، بنابراین ضروری است بدانید که آیا می خواهید همانند سایر سایت ها در صنعت خود عمل کنید یا آن را شکسته و به صورت خاص فعالیت کنید. الکس واسیلی – کارشناس برجسته برند – معتقد است که شما همیشه باید به جای سن و جنسیت ، بر اساس صنعت فعالیت کنید.

در ادامه به برخی از جدیدترین امکاناتی که بایستی در سایت های خود به وجود آورید پرداخته ایم

توجه به ui و ux

از موارد مهم که در این مرحله بایستی به آن توجه شود مباحث مربوط به ui   و  uxاست.  UI مخفف عبارت User Interface Design به معنای طراحی رابط کاربری است. در واقع UI طراحی بخشی از وب‌سایت یا اپلیکیشن است که کاربر آن را مشاهده می‌کند و بیشتر به جنبه‌ی گرافیکی موضوع می‌پردازد. اینکه ظاهر هر بخش به چه صورت باشد تا جلوه‌ی مناسبی به وب‌سایت دهد را طراح بخش UI مشخص می‌کند.  UX مخفف عبارت User Experience Design به معنای طراحی تجربه‌ی کاربری است. به احساسات و راحتی کاربر حین کار کردن با اجزای مختلف سایت گفته می‌شود و جوانب تعامل کاربر را با هر بخش در نظر می‌گیرد. اینکه وب‌سایت ما طوری طراحی شده باشد که هر بخش به راحتی در دسترس کاربران قرار بگیرد و برای کار کردن با هر قسمت آسودگی و راحتی کاربر در نظر گرفته شود اینها مسائلی از طراحی UX‌ هستند.

پشتیبانی چتی در سایت

در اینجا یک آمار جالب برای شما آورده شده است: مشاغل هر ساله تقریبا 1.3 تریلیون دلار برای درخواست خدمات مشتری هزینه می کنند. تخمین زده شده است که چت بات ها یا همان پشتیبانی از طریق چت می توانند این میزان را 30 درصد کاهش دهند. آن روزهایی که چت بات ها فقط یک حقه بازی بودند ، گذشته است و اکنون برای خدمات مستمر و مفید به مشتری بسیار ضروری تر شده اند.

مهمترین علت پشتیبانی چت، صرفه جویی در وقت و مقرون به صرفه بودن است. آنها 24/7 کار می کنند ، که وقت شما را برای ادامه امور دیگر آزاد می کند. آنها همچنین در هزینه استخدام کارمندان برای کار به عنوان نمایندگان خدمات مشتری صرفه جویی می کنند.

3-  پلتفرم و یا سیستم عامل خود را انتخاب کنید

کلمه پلتفرم (: (Platform به معنای سکو است. هم‌چنین معمولاً سکوها و قسمت‌هایی از سالن‌ها که ارتفاع‌شان از بقیه‌ی سالن بالاتر است، پلتفرم نامیده می‌شوند. طی قرون اخیر، هرگاه کسی روی سکویی می‌رفته که بهتر دیده شود، آن سکو پلتفرم نامیده می‌شده است. در زمان طراحی وب سایت اولین چیزی که به ذهن شما خطور می کند، انتخاب پلتفرم طراحی وب سایت آن هم با کیفیت و عالی. آیا شما فکر می کنید این کار فقط از شرکت های بزرگ بر می آید و راه دیگری برای آن وجود ندارد؟ خوشبختانه راه دیگری نیز وجود دارد: انواع وب سایت های که به صورت آنلاین میتوان طراحی وب سایت را انجام داد، در کنار شرکت های بزرگ و کوچک طراحی وب سایت و cms های فراوان طراحی وب سایت و ده ها پلتفرم دیگر.

پلتفرمهای مختلفی برای طراحی وب سایت وجود دارد، که در ادامه، ما آنها را در دو دسته کلی طراحی وی سایت آنلاین و cms ها تقسیم بندی و معرفی می کنیم.

cms ها

وردپرس

WordPress.org یک CMS (مرکز مدیریت سایت) و منبع باز است، اما واقعاً باید بدانید که این پلتفرم یکی از بهترین های طراحی وب سایت است که دلیل محبوبیت آن را آمار و اطلاعات ارائه شده مشخص کرده است. وردپرس به شما امکان کنترل کامل بر شکل ظاهری وب سایت را می دهد و استفاده از آن از نظر فنی رایگان است. این که می گوییم رایگان است برای همه موارد نبوده، و برای اینکه وب سایت خود را فعال کنید ، در واقع باید هزینه میزبانی وب ، امنیت ، نام دامنه و پلاگین ها یا تم های اختصاصی را با پرداخت هزینه به دست آورید. بزرگترین نکته در مورد وردپرس این است که واقعا برای سایت های معمولی مناسب است. مگر اینکه شما خود کد نویس باشید  یا بودجه لازم برای استخدام یک برنامه نویس حرفه ای را داشته باشید و قصد طراحی وب سایت اختصاصی را داشته باشید.

Joomla جوملا

جوملا سامانه ای است که برای طراحی وب سایت های شرکت ها و موسسات برجسته ای چون MTV، دانشگاه هاروارد و IHOP مورد استفاده قرار گرفته است. این CMS برای طراحی سایت هایی با محتوای مدیریتی نیز مناسب است. به عنوان مثال سایت Citibank با تکیه بر این ویژگی جوملا راه اندازی شد. جوملا برای طراحی هر نوع وب سایت اعم از وب سایت های معمولی تا وب سایت های بسیار پیچیده قابل استفاده است. جوملا دارای یک انجمن بزرگ از طراحان قالب حرفه ای و توسعه دهندگان افزونه است بالغ بر 200.000 نفر و سهولت در دستیابی به پلاگین ها و افزونه های مورد نیاز حکایت از آن دارد که بسط قابلیت های این سامانه لزوما نیازمند کدنویسی نیست.

drupal دروپال

دروپال نام دیگری است که در هنگام صحبت از cms شنیده می‌شود ولی در سهم بازار از ورد پرس و جوملا عقب‌ افتاده است. در عمل در برخی زمینه‌ها دروپال مانند جوملا می‌درخشد؛ مثلا کنترل بالایی را برای کاربران و سطح دسترسی آنها ارائه می‌دهد.

ویژگی‌های کلیدی دروپال

سیستم انعطاف‌پذیر برای مدیریت پست تایپ

تنظیمات پیشرفته برای مدیریت کاربر و سطح دسترسی

سیستم تکسونومی

امنیت بالا

سایت های طراحی آنلاین وب سایت

تا زمانی که شما به دنبال فروش آنلاین نیستید، و یا یک سایت بسیار ساده و معمولی نیاز دارید؛ سایت های طراحی آنلاین وب سایت موثرترین راه برای ایجاد وب سایت برای شما خواهد بود. اما اگر فروشگاه آنلاین و یا طراحی حرفه ای مورد نظر شماست ، از این قسمت رد شوید. در مقالات تخصصی آینده، ما به معرفی 10 تا از بهترین سایت های طراحی آنلاین وب سایت را که امروز در دسترس شما است ، معرفی خواهیم کرد که همه نیازهای مختلف را برآورده می کنند. اما در این بخش یکی از بهترین وب سایت های طراحی وب سایت به صورت رایگان و آنلاین را که مخاطبان زیادی مورد تایید قرارداده اند معرفی می کنیم

سایت طراحی وب سایت wix

Wix دارای 510 قالب حرفه ای طراحی شده است که در 15 گروه اصلی تقسیم شده است. به عنوان مثال ، اگر وب سایتی برای کافی شاپ جدید خود می خواهید ، می توانید الگوهای لیست شده در “کافه” را مرور کنید. در بیشتر این موارد از قبل فرم تماس ، صفحه منو و جزئیات تماس در الگو تعبیه شده است ، زیرا همه آنها به آنچه وب سایت کافه نیاز دارد مرتبط هستند. پیش از شروع ویرایش ، می توان پیش نمایش همه الگوها را مشاهده کرد ، بنابراین می توانید از آنچه به نظر می رسد و مهمتر از همه ، اینکه آیا متناسب با نیازهای شما است ، ایده روشنی بدست آورید.

سیستم عامل خود را انتخاب کنید

سیستم عامل ویندوز:

ویندوز یک محصول از مایکروسافت که برای اجرای وب سرور طراحی شده است. زیبایی ویندوز یکپارچه سازی منحصر بفرد از محصولات مختلف مایکروسافت, و تسهیل وب سایت خود برای اجرای صفحات سرویس دهنده فعال, همچنین  به شما اجازه استفاده از پایگاه داده SQL را هم می دهد.

تنها ضرر سیستم عامل ویندوز گرانی قیمت آن میباشد. همچنین اگر شما تجربه لازم برای حفظ ویندوز را نداشته باشید می تواند این کار بسیار خسته کننده و وقت گیر برای شما باشد.

سیستم عامل لینوکس:

لینوکس نسخه دوم توسط برخی افراد که از پیشگامان طراحی سیستم عامل لینوکس بخش اصلی میباشند ایجاد شده است. مقدمات بعضی از بخش ها منجر به طراحی سیستم عامل برای مصارف خاصی شد. یکی از مزایای استفاده از سیستم عامل لینوکس PHP میباشد و بزرگ ترین مزیت آن این است که لینوکس به صورت مجانی در دسترس میباشد. و همچنین این سیستم بسیار پایدار و امن میباشد. بسیاری از شرکت ها مانند Red Hat و Debian در بازاریابی لینوکس درگیر میباشند.

سیستم عامل یونیکس:

این نسخه سوم از سیستم عامل است که تا حدودی شبیه به لینوکس میباشد. یونیکس دارای 2 سیستم عامل میباشد یکی OpenBSD و دیگری FreeBSD میباشد. یک نکته قابل ذکر در یونیکس هنگامی که شما سیستم عامل یونیکس را نصب کردید سیستم عامل یونیکس بسیار قوی میباشد و شما هیچ مشکلی در آن نخواهید داشت. اما مشکل نهفته در بخش نصب کردن آن نصب کردن این سیستم بسیار دشوار میباشد. OpenBSD در میان سیستم عامل های یونیکس بیشتر ترجیح داده می شود. هر دو این سیستم عامل به صورت مجانی در دسترس میباشد.

این که از کدام سیستم عامل استفاده کنیم و کدام بهتر است، در این مقاله نمی گنجد و در مفاله ای جدا گانه به ان خواهیم پرداخت

4- تصمیم بگیرید که از cms استفاده کنید و یا کد نویسی کنید

یکی از چالشی ترین، مهم ترین و حساس ترین بخش های طراحی وب سایت تصمیم گیری در مورد استفاده از cms و یا کد نویسی سایت است.  اگر همه موارد بالا را به درستی و بادقت انجام داده باشید در این مرحله راحت تر و بهتر می توانید اقدام کنید، زیرا شما هدف از طراحی وب سایت خود را میدانید و برای رسیدن به آن استراتژی لازم را هم چیده اید، از آخرین روند طراحی وب آگاه هستید و پلتفرم طراحی وب سایت را نیز به درستی آگاهی پیدا کرده اید.اکنون بایستی قدم بعدی و مهم خود که انتخاب  cms یا کد نویسی است را بردارید. به طور خلاصه به شما باید گفت که استفاده از cms میتواند باعث کاهش هزینه، سرعت در اجرا و راحتی مدیریت سایت باشد. و اگر قصد طراحی وب سایت معمولی و با امکانات متعارف را دارید حتما از cms های آماده استفاده کنید. اما ممکن است شما قصد طراحی وب سایت خاص و با امکانات ویژه را داشته باشید، بنابراین هرگز از cms استفاده نکرده و به صورت اختصاصی کد نویسی کنید.

5-  در مورد برندینگ خود تصمیم بگیرید

اکنون زمان شروع طراحی وب سایت شما فرا رسیده است! حال ، بیایید آنچه را که آموخته ایم عملی کنیم. هنگام طراحی سایت خود ، باید فکر کنید که هر کاری که انجام می دهید با برند کلی شما ارتباط دارد. همه چیز از طرح رنگ گرفته تا سبک فونت و تصاویر در روایت داستان برند شما نقش دارد. مهم است که همه آنها پیام مشابهی را ارسال می کنند. از طراحی لوگو گرفته تا فوتر سایت و …

رنگ سایت

رنگ یکی از بزرگترین ابزارهای ارتباطی یک برند است. در واقع ، طبق Color Matters ، یک رنگ مناسب می تواند 80٪ شناخت برند را افزایش دهد. روانشناسی زیادی در پشت درک مردم از رنگ وجود دارد ، بنابراین مهم است که درک کنیم چگونه از آن در رابطه با صنعت شما استفاده می شود. اکثر برند ها یک رنگ غالب دارند ، سپس دو یا سه رنگ ثانویه نیز به عنوان رنگ تکمیلی استفاده می کنند. آبی محبوب ترین رنگ است که یک سوم 100 برند برتر از آن در لوگوی خود استفاده می کنند. اگر می خواهید سایت شما مطابق با روندهای مدرن طراحی باشد ، رنگ های پر جنب و جوش مناسب استفاده کنید و از رنگ سازمانی خود در طراحی وب سایت حتما استفاده نمائید.

نوع فونت

همانند رنگ، فونت مورد نظر شما تأثیر زیادی در نظر مردم درباره وب سایت شما دارد. یک کاربر به طور متوسط حدود 20٪ متن وب سایت را در هر صفحه خاص می خواند ، بنابراین قرار دادن آنها با فضای مناسب و همچنین رنگ و سایز مناسب بسیار مهم است. طبیعتاً ، مشاغل و برندها می خواهند از سبک های کلاسیک فونت استفاده کنند. فونت مانند nazanin و yekan مترادف با حرفه ای بودن هستند. شاید در گذشته امکان استفاده از انواع فونت در وب سایت ها ممکن نبود؛ اما به لطف تکنولوژی های جدید استفاده از انواع فونت ها در وب سایت های فارسی محیا شده است. بنابراین اگر در مورد یک موضوع جدی و مهم صحبت میکنید از فونت های جدی مثل نازنین و یکان و …. استفاده کنید و اگر در مورد موضوعات فوکاهی و طنز صحبت می کنید از فونت ها فانتزی استفاده نمائید.

تصویرسازی

یکی از مهم ترین موارد تفاوت بین سایت های حرفه ای و آماتور وجود تصاویر حرفه ای و زیبا است. محتوای تصویری جذاب و حرفه ای و یا وجود اینفوگرافیک های زیبا برای افزایش کلیک و تعامل بیشتر کاربر مفید است ، از جهتی دیگر، تصاویر به سادگی در ذهن می مانند پس سعی کنید از تصاویر اورجینال، زیبا و حرفه ای استفاده کنید. طبق یک مطالعه علمی ، اگر بخشی از اطلاعات را بشنویم ، فقط 10٪ از آنها را به یاد می آوریم  اما اگر تصویری اضافه کنید ، 65٪ به یاد می آورید. با این اوصاف ، مراقب باشید سایت خود را با تصاویر زیاد پر نکنید. بسیاری از تصاویر با کیفیت بالا ممکن است در نگاه اول عالی و حرفه ای به نظر برسند ، اما می توانند سرعت سایت شما را کند کنند. کاربران وب سایت بی حوصله هستند و اگر سایت شما به سرعت بارگیری نشود از آن خارج خواهند شد.

6-  محتوای خود را اضافه کرده و بهینه کنید

اکنون شما تمام اطلاعات لازم در مورد طراحی وب سایت را می دانید اما کار شما به اینجا محدود نشده و هنوز برخی موارد دیگر باقی مانده است. دو چیز وجود دارد که باید درباره آنها فکر کنید: رتبه بندی و بهینه سازی. رتبه بندی به محلی که محتوای شما در هر صفحه قرار دارد و نحوه چیدمان آن اشاره دارد یا به عبارتی ساده تر در زمان جستجوی کلمه کلیدی مورد نظر شما در گوگل صفحه ای که سایت ما در آن نمایش داده می شود را شامل می شود. در عین حال ، بهینه سازی یا seo فرآیند تغییر و یا بهبود محتوا برای کمک به رتبه بندی بالاتر آن در موتورهای جستجو مانند Google یا Bing است. دقت کنید اگر در مرحله اول انتخاب کرده اید که وب سایت باعث افزایش فروش شما شود، بایستی در این بخش به محتوای خود بسیار اهمیت داده و با محتوای مناسب و برخی دیگر از عوامل است که می تونید به اهداف خود در طراحی وب سایت برسید.

در زیر ، ما در مورد مشخصات فنی هر دو بحث خواهیم کرد و دلیل مهم بودن آنها را توضیح خواهیم داد.

تولید محتوا

پس از طی مراحب بالا اگر همه چیز به درستی چیده شده باشد، نوبت به تولید محتوا است. تولید محتوا برای جذب مخاطب و دریافت جایگاه مناسب در گوگل است. پس اگر این مرحله را بدرستی انجام ندهید، در واقع تمام مراحل قبل را نیز از بین برده اید. شما بایستی محتوای تولید کنید که مخاطب پسند باشد. از طول کلمات مناسب برخوردار باشد، همراه و با عکس و در صورت نیاز فیلم و صوت باشد. با این محتوا است که هم میتوانید مخاطب خود را جذب نموده و هم در نتایج جستجو رتبه گرفته و به صفحات بالا تر بیایید. پس با دقت این مرحله را انجام هید

بهينه سازي

بهینه سازی موتور جستجو (به اختصار SEO) به طور خلاصه شامل انواع اقدامات داخلی و خارجی سایت به جهت قرار گرفتن در نتایج اولیه گوگل می گویند. به سئو به این شکل فکر کنید:

فرض کنید شما یک ماشین مسابقه دارید، هدف پیروزی در یک مسابقه است. شما می توانید فانتزی ترین و خوش رنگ و لعاب ترین اتومبیل را داشته باشید ، اما آنچه در زیر کاپوت است یعنی موتور باعث تغییر نتیجه می شود. وقتی شما در موتور تغییراتی ایجاد می کنید ، لاستیک ها را تعویض می کنید یا شاسی را سبک می کنید ،  خلاصه هر کاری که می کنید تا باعث بهینه سازی ماشین شما شود. ممکن است حتی برخی از تغییرات به ظاهر دیده نشوند ، اما شما در حال حاضر شانس بیشتری برای پیروزی در مسابقه دارید! SEO تقریباً به همین شکل است. ممکن است سایت شما تفاوتی با بسیاری از سایت های مشابه نداشته باشد ، اما ایجاد تغییراتی در محتوا ، تصاویر و سرعت می تواند تأثیر بسزایی در رتبه بندی بالای آن در نتایج موتور جستجو داشته باشد. علاوه بر موارد مهم بالا یعنی محتوا و سرعت در اینجا تنها چند مورد دیگر که می توانید هنگام طراحی یک وب سایت بهینه سازی شده انجام دهید را عنوان می کنیم:

متا دیتا

فراتر از محتوای واقعی شما ، تیتر صفحه و توضیحات  معروف به متا دیسگریپشن – ساده ترین راه برای گفتن به Google است که بداند اطلاعات سایت شما چیست. فراداده در نتایج جستجو ظاهر می شود و به کاربران امکان می دهد قبل از کلیک روی صفحه وب ، آنچه را در صفحه وب شما قرار دارد ، بفهمند کنند.

فشرده سازی تصویر

تصاویر معمولاً یکی از پرکاربرد ترین موارد در طراحی وب سایت است. اما وجود تصاویر با حجم زیاد بدین معنی است که می تواند سرعت سایت شما را کند کند و منجر به بی حوصلگی افراد شود و قبل از لود کامل سایت ، آن را ترک کنند. این به عنوان “نرخ خروج” از صفحه شناخته می شود و باعث کاهش رتبه ما در نتایج جستجو می شود. پس چه کاری باید کرد؟ فشرده سازی تصویر اولین و بهترین راهکار است و البته انواع و اقسام نرم افزار و وب سایت در این زمینه موجود است.

تصویر Alt

در کنار فشرده سازی تصاویر ، قسمت دیگری از سئو این است که به Google بگویید یک تصویر نشان دهنده چیست. بر خلاف متن ، موتورهای جستجو نمی توانند تصاویر را “بخوانند” ، بنابراین با افزودن متن alt به یک تصویر ، به طور موثر به گوگل کمک می کنید تا بفهمند تصویر مربوط به چه چیزی می شود. توضیحات تصویر یا همان Alt مستقیماً در وب سایت شما نمایش داده نمی شود بلکه هنگام که عکس لود نشود به عنوان توضیحات نمایش داده می شود.

موبایل فرندلی یا ریسپانسیو بودن سایت

به آمار ادامه متن با دقت نگاه کنید. در سال 2018 ، 58 درصد از کل مرور اینترنت در دستگاه های تلفن همراه انجام شده است. این مطلب یعنی اینکه بیش از نیمی از جستجوها در موبایل انجام می شود، به همین دلیل Google از وب سایت هایی که در موبایل به درستی مشاهده نمی شوند امتیاز منفی می دهد. این روزها بیشتر قالب ها از طریق موبایل قابل مشاهد هستند و به طور خودکار محتوای شما را متناسب با اندازه های مختلف صفحه تغییر شکل می دهند. برای چک کردن ریسپانسیو سایت و بهینه بودن آن سایت های مختلفی وجود دارد که با جستجو در اینترنت می توان به آنها دسترسی پیدا کرد. با استفاده از حالت ریسپانسیو ، تجربه کاربران شما بهبود می یابد و درنتیجه رتبه شما در گوگل افزایش یافته و به صفحات اولیه می آیید.

پیوند داخلی

لینک داخلی چیست و چقدر در سئو اهمیت دارد؟ تصور کنید برای مشاهده یک شهر توریستی، به مرکز اصلی آن که یک میدان است میروید. در خیابان های اطراف میدان، جاذبه های تفریحی زیادی وجود دارد. یکی را انتخاب میکنید و وارد آن میشوید. بعد از گشت و گذار در آن خیابان قصد میکنید که به یکی دیگر از جاذبه ها بروید؛ اما متوجه میشوید از خیابانی که در آن هستید هیچ راهی به بخش های دیگر شهر نیست و باید دوباره کل مسیر را تا میدان برگردید. شاید اصلا این شهر جاذبه های مختلف طبیعی، تاریخی، فرهنگی و غیره داشته باشد و شما دوست داشته باشید که فقط به جاذبه های تاریخی دست پیدا کنید، اما حتی راهنمای مناسبی هم در اختیارتان نیست که بتوانید به این هدف خود برسید. در این حالت چه حسی به شما دست میدهد؟ اگر من باشم تصمیم میگیرم به شهر کناری بروم!

مثل داستان بالا، زمانی که از صفحه نتایج جستجو گوگل وارد یک سایت بشوید، علاقه دارید در صفحات آن چرخی بزنید، مقالات مختلفش را مشاهده کنید و چیزهای مرتبط بیشتری یاد بگیرید. اما اگر هیچ لینک داخلی در صفحات نباشد که شما را به بخش های دیگر و البته مرتبط وصل کند، بازهم برای گشت زدن در سایت علاقه نشان میدهید؟ قطعا پاسخ منفی است، پس شما با قراردادن مطالب مرتبط در یک مقاله مخاطب را ترغیب می کنید که به صفحات دیگر سایت نیز رفته و از آنها استفاده نماید و در نتیجه باعث افزایش رتبه خود شوید. شما با نوشتن عمیق در مورد یک موضوع و پیوند داخلی با محتوای بیشتر مربوط به آن، به موتورهای جستجو نشان می دهید که واقعاً چیزهای خوبی در سایت خود دارید ، که به نوبه خود باید به شما در رتبه بندی بالا کمک کند.

7- وب سایت خود را منتشر کنید

خوب برای اینکه ببینیم تا الان چه مواردی را انجام داده ایم یکبار موارد بالا را به صورت خلاصه در ادامه ببینیم.

هدف و استراتژی وب سایت خود را بررسی کردیم

در مورد آخرین روند طراحی وب تحقیق کرده و آنالیز رقبا را انجام داده ایم

در مورد پلتفرمهای موجود آنالیز انجام دادیم

وضعیت برند خود (طرح، رنگ ، فونت و غیره) مورد بررسی قراردادیم

وب سایت خود را ایجاد کرده و محتوای آن را بهینه سازی کردیم

اکنون که همه موارد بالا را انجام دادیم زمان انتشار وب سایت است.

از خانواده ، دوستان و همکاران خود بخواهید که سایت را در حالت های مختلف و در زمان های مختلف بررسی نماینددر موبایل و کامپیوتر نیز حتما چک کرده که حالت ریسپانسیو بررسی گردد ، و ببینید آیا آنها اشتباهی شده است یا خیر. حتی می توانید تعدادی ایمیل تبلیغاتی ارسال و سایت خود را معرفی نمائید.

برخی از موارد رایج که بایستی دوباره در زمان انتشار سایت آن را بررسی نمائید عبارتند از:

تمام پیوندهای شما به درستی کار می کنند و آنها کاربران را به صفحه مناسب هدایت می کنند

تمام محتوای شما قابل خواندن است و یافتن آن آسان است

با صفحه اصلی هرگز بیش از سه کلیک فاصله نداشته باشید

سایت شما در دسک تاپ ، موبایل و رایانه لوحی درست دیده شود

سرعت بارگیری در هر صفحه بیشتر از 5 ثانیه نباشد

عکس ها و فیلم های شما به درستی نمایش داده شود

برای جزئیات بیشتر ، می توانید انبوهی از چک لیست های UX (تجربه کاربر) را به صورت آنلاین پیدا کنید. قبل از انتشار سایت هرچه بیشتر دقت داشته باشید بهتر است. به آن مثل شب افتتاحیه یک رستوران فکر کنید:

فضای داخلی رستوران ، منو ، سرآشپزها و …. شما می تواند در معرض دید قرار گیرد ، اما اگر کم کاری داشته باشید ، اولین برداشت بد را برای بسیاری از مشتریان ایجاد می کند، چیزی که بازیابی و اصلاح  آن بسیار سخت است.

همیشه وقت بگذارید تا وب سایت خود را قبل از فعال شدن به درستی بررسی کنید، پس از آن شما آماده هستید که سایت خود را منتشر کنید و آن را به دنیای آنلاین ارسال کنید!

8- تجزیه و تحلیل و بهبود

تبریک می گویم! شما اکنون صاحب یک وب سایت خوب هستید. الان می توانید با بررسی وب سایت خود و آنالیز مجدد آن به رفع عیوب احتمالی و یا اضافه و کم کردن بخش های مختلف بپردازید. برای تجزیه و تحلیل و بهبود سایت از چندین روش میتوان استفاده نمود. یکی از اولین و دم دست ترین راه ها دریافت بازخورد از مخاطبان سایت است که می تواند نتایج خوبی به شما بدهد.

اکثر هاست ها و cms ها نیز دارای ابزارهای مختلفی هستند که کار تجزیه و تحلیل داخلی سایت خود را می توانید با آن انجام دهیدعلاوه بر آن، وب سایت های مختلفی هستند که کار تجزیه، تحلیل و بهبود سایت را میتوان در آنها انجام داد.اما یکی از بهترین ابزارها را گوگل در اختیار ما قرار داده است که می توانید سایت خود را به Google Analytics متصل کنید، و با آنالیز و بررسی مواردی که در ادامه امده سایت خود را بهبود ببخشید:

چه تعداد بازدید از صفحه دارید

مدت زمانی که کاربران در هر صفحه صرف می کنند

نرخ خروج یا همان بانس ریت شما چقدر است

نرخ تبدیل

کلمات کلیدی که رتبه گرفته و ورودی دارند

و…….

این آمارها که به عنوان معیارهای رفتاری کاربران شناخته می شوند ، به شما کمک می کنند تا ایده ای راجع به برخی از صفحات وب سایت خود پیدا کرده و یا برخی تغییرات را در آن به وجود آورید. آنها همچنین به شما کمک می کنند تا SEO خود را بهبود ببخشید.

نتیجه گیری:

شما در این مقاله با 8 مرحله کلیدی در طراحی وب سایت آشنا شده اید، یاد گرفتید هدف و استراتژی لازم برای رسیدن به وب سایت خود را تعیین کنید و سپس نسبت به پلتفرم مورد نیاز تصمیم لازم را گرفته و در نهایت محتوا و انتشار سایت خود را استارت بزنید. فراموش نکنید که توضیحات ما بسیار کلی بوده و هر یک به تنهایی شامل یک مقاله بسیار طولانی و جامع می شود. ما قصد داشتیم تا به صورت مختصر و مفید مسیر صحیح را برای شما ترسیم کنیم و در صورت نیاز به مشاوره می توانید با ما تماس گرفته و یا مقالات مرتبط را مطالعه نمائید. به شما پیش نهاد می دهیم که این صفحه را در مرورگر خود ذخیره کنید تا در هر زمان نیاز به بررسی و راهنمایی در مورد طراحی وب سایت داشتید از آن استفاده کنید.

به یاد داشته باشید که این راهنمایی کامل و جامع طراحی وب سایت بهترین مسیر رسیدن شما به نتیجه مطلوب است، پس سعی کنید تک تک بخش های آن را به دقت مطالعه و سپس خودتان تحقیق بیشتر کرده و در نهایت آن را اجرا نمائید.

و اگر احساس کردید در بخشی مشکلی دارید، میتوانید با کامنت در همین مطلب سوال و مشکل خود را بپرسید و یا با آژانس تبلیغاتی دارابی تماس بگیرید.

منابع :  websitebuilderexpert.com  و  smashingmagazine.com