آژانس تبلیغاتی

یک آژانس تبلیغاتی(Advertising Agency)که اغلب به عنوان آژانس خلاق،  آژانس تبلیغاتی،  شرکت تبلیغاتی و یا کانون تبلیغاتی از آن یاد می شود ، شغلی است که برای ایجاد ، برنامه ریزی و اداره تبلیغات و بعضی اوقات شکل های دیگر تبلیغ و بازاریابی برای مشتریان خود به وجود آمده است. آژانس تبلیغاتی معمولاً مستقل از مشتری است. این آژانس سعی می کند با همکاری مشتریان به توسعه کسب و کار مشریان بپردازد همچنین یک آژانس می تواند استراتژی های کلی  تبلیغات و بازاریابی و مارکت تجاری را برای مشتریان خود انجام دهد ، که ممکن است شامل فروش نیز باشد.

مشتریان آژانس تبلیغاتی معمولی شامل مشاغل و شرکتها ، سازمانهای غیرانتفاعی و آژانسهای خصوصی هستند. آژانسها ممکن است برای تولید تبلیغات تلویزیونی ، تبلیغات رادیویی ، تبلیغات آنلاین ، تبلیغات محیطی ، بازاریابی موبایل و ….. به عنوان بخشی از یک برنامه اجرایی تبلیغات استخدام شوند.

فعالیت های مختلف این مراکز علاوه بر موارد کلی فوق به زیر مجموعه های مانند طراحی لوگو ، طراحی کاتالوگ و …. نیز تقسیم میگردد.

تاریخچه

اولین آژانس تبلیغاتی (advertising agency) تأیید شده ویلیام تیلور در سال 1786 بود. یکی دیگر از آژانس های اولیه ، که توسط جیمز ‘جام’ وایت در سال 1800 در ، لندن آغاز شد. در سال 1812 جورج رینل ، از روزنامه لندن ، یکی دیگر از آژانس های تبلیغاتی اولیه ، در لندن را تأسیس کرد. که این آژانس تا سال 1993 به عنوان “رینل و پسر” به عنوان یک تجارت خانوادگی باقی مانده بود و اکنون بخشی از آژانس TMP Worldwide (انگلیس و ایرلند) با نام تجاری TMP رینل است. در ایران نیز تا قبل از انقلاب شرکتهای بودند که در زمینه تبلیغات فعالیت می نمودند، اما بعد از انقلا ب سرعت رشد آنها افزایش یافت و در حال حاضر آژانس های تبلیغاتی فعال و بنامی در ایران مشغول به کار هستند.

والنی ب. پالمر نخستین آژانس تبلیغاتی آمریکایی را در فیلادلفیا در سال 1850 افتتاح کرد. این آژانس، تبلیغات تولید شده توسط مشتریان خود را در روزنامه های مختلف به چاپ می رساند.

آژانس تبلیغاتی جهانی

سرچشمه جهانی سازی تبلیغات در روزهای ابتدایی قرن بیستم شکل گرفته است. آژانسها قبل از دو جنگ جهانی آغاز و جهانی شدن آنها را در تمام قرن بیستم ادامه پیدا کرد.

آژانس تبلیغاتی و روابط  مستحکم با مشتری

مطالعات نشان می دهد که آژانس های تبلیغاتی موفق تمایل دارند که از طریق همکاری ، یک هدف مشترک با مشتریان خود داشته باشند. این شامل مجموعه مشترکی از اهداف مشتری است که در آن آژانس ها احساس مشترکی از مالکیت می کنند و برای موفقیت مشتریان خود در این زمینه مشترک تلاش می کنند. تبلیغات موفق با ایجاد ارتباط خوب با آژانس ها آغاز می شود. مشتری ها باید به آژانس ها اعتماد کنند تا کارهای خود را بطور صحیح و مطابق با منابعی که ارائه داده اند انجام دهند. هنگامی که آژانس ها احساس می کنند تضعیف ، مطیع یا حتی احساس می کنند وضعیت مساوی ندارند ، خراب شدن در روابط رخ می دهد. به طور سنتی آژانس های تبلیغاتی تمایل دارند که هدایت پروژه ها را بر عهده بگیرند .

آژانس تبلیغاتی پیچیده تر از آن است که به نظر می رسد

انواع آژانسهای تبلیغاتی

شما به راحتی نمی توانید هر آژانس تبلیغاتی را با یک آژانس تبلیغاتی دیگر مقایسه کنید. این مانند این خواهد بود که بگوییم هر ایستگاه تلویزیونی یکسان است. بله ، همه آنها عملکردهای بسیار مشابهی دارند ، اما تغییرات زیادی وجود دارد که آنها را از هم جدا می کند. برای شروع ، سه نوع آژانس مختلف وجود دارد:

(Above The Line (ATL: اینها آژانسهای بزرگی هستند که فعالیت های اصلی را کنترل می کنند و کمپین های تبلیغاتی ملی و حتی بین المللی را ایجاد می کنند که بخش قابل توجهی از بودجه مشتری را به خود اختصاص می دهند. کار آنها در کمپین های بزرگ تلویزیونی ، مجله ها ، روزنامه ها و رسانه های غیر سنتی مشاهده می شود.

(BTL): این آژانس ها بودجه یا اندازه آژانس های ATL را ندارند ، اما هنوز هم برای رسانه ها اهمیت حیاتی. آژانس های BTL معمولاً با ایمیل ، تبلیغات منطقه ای ، تبلیغات متنی ، متن آنلاین و تبلیغات بنر اداره می شوند. با این حال ، بعضی اوقات آنها جایگاه ATL را نیز کسب می کنند.

(TTL): شاید رایج ترین آژانس های ، TTL است که ترکیبی از ATL و BTL می باشد. آنها کمپین هایی را از غذای حیوانات گرفته تا انتخابات مجلس ، فضای باز ، تلویزیون و رادیو ، از تا کارت ویزیت و…. ایجاد می کنند. از جمله کمپین های SnapChat ، YouTube ، Facebook و Twitter.

علاوه بر این آژانس های تبلیغاتی تخصصی نیز موجود دارند

وظایف آژانس تبلیغاتی

یک آژانس تبلیغاتی طیف گسترده ای از وظایف را از طریق تحقق یک ایده، تجاری سازی یک محصول یا خدمات جدید به منظور توسعه روابط عمومی سالم آغاز می کند. با این حال، برخی از عملکرد مهم آژانس تبلیغاتی عبارتند از:

  • ایده و پیام تبلیغ کننده را بپذیرد و آن را به یک ارتباط موثر و قابل توجه تبدیل کند.
  • برای افزایش فروش تلاش کند.
  • خدمات یکپارچه، حرفه ای و با کیفیت ارائه دهد.
  • رشد اقتصادی را سرعت ببخشد و آگاهی عمومی ایجاد کند.
  • بازخورد مشتریان و دیگر مخاطبان را برای بهبود در آینده جمع آوری کند.

انواع مشاغل آژانس تبلیغاتی

کارمندان معمولی که در یک آژانس تبلیغاتی یافت می شوند شامل رئیس آژانس ، مدیر خلاقیت ، مدیران مالی ، نویسندگان ، طراحان گرافیک و مدیر رسانه است.

برخی آژانس ها همچنین با نویسندگان مستقل و یا طراحان گرافیک مستقل کار می کنند که معمولاً در محل کار نمی کنند. بیشتر اوقات ، آژانسهای تبلیغاتی کوچکتر بر اساس پروژه های مشتری رشد می کنند و کاهش می یابند ، پیمانکاران را به صورت ساعتی ، روزانه یا پروژه ای به پروژه وارد می کنند.

معایب کار در آژانس تبلیغاتی

این یک کار معمولی از نیست وبعضا از بیشتر کارمندان خواسته می شود هر از گاهی ساعت های طولانی و آخر هفته را کار کنند.

این یک محیط استرس زا است و اخراج ها متداول است. امنیت شغلی ندارد و ….

مزایای کار در آژانس تبلیغاتی

محیط خلاق، پر انرژی، محیط دارای امکان رشد و افزایش یادگیری

7 اشتباه و راهکار حل آن برای آژانس های تبلیغاتی

در همه ی شغل ها گاهی اشتباهاتی ناخواسته صورت می گیرد و اغلب افراد از اشتباهات خود خبر ندارند تا زمانی که یک نفر مشاور بیاید و اشتباهات آن ها را نمایان کند. بهترین مشاور کسی است که اشتباهاتت را گوشزد کند و به شما بگوید که چگونه رفتار کنید. ما در آژانس تبلیغاتی دارابی می خواهیم ۷ اشتباه بزرگ مدیران آژانس تبلیغاتی که معمولا انجام می دهند را به شما بگوییم و راه حل این موضوع را نیز به شما خواهیم گفت تا هر چه سریع تر اشتباهات گذشته خود را جبران کنید.

یک : پرداختن به همه ی امور تبلیغاتی

یکی از کارهایی که مدیران آژانس های تبلیغاتی انجام می دهند و بر روی آن پافشاری بسیاری دارند پرداختن به همه ی امور کسب و کارشان است. یادتان باشد شما نباید خودتان را درگیر تمامی مسائل کنید ، بعضی از مسائل هستند که باعث می شود شما از کاز اصلی خود دور بمانید.
به عنوان مثال با یکی از مدیران آژانس های تبلیغاتی مطرح صحبت می کردیم . بعد از گفتن مشکلات آژانس و فروش کم نسبت به گذشته و گفتن چند راه حل توسط ما ، ناگهان با این قسمت عجیب برخوردیم که مدیر آژانس تبلیغاتی خودش طراحی لوگو انجام می دهد، طراحی پست اینستاگرام می کند و قصد داشت دوره طراحی سایتش را که مدت دوره این کلاس ۶ ماه و هزینه ی آن ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود شرکت کند!
این خیلی خوب است که یک مدیر آژانس تبلیغاتی طراحی سایت یاد بگیرید و خودش به همه امور طراحی آگاه باشد. اما به چه قیمتی؟ به قیمت از دست رفتن ۶ ماه از وقتتان؟ و در آخر هم همانند یک طراح سایت که چندین سال است طراحی می کند نخواهد شد. و نکته مهم تر آنکه ما قیمت طراحی وب سایت آن شخص را با توجه به امکانات خواسته شده ۱,۷۵۰,۰۰۰ در نظر گرفتیم!
اصلا لزومی ندارد که شما خودتان همه ی کارها را به عهده بگیرید و بخواهید به خودتان سختی بدهید تا کاری که مربوط به حوزه ی تخصصی شما نیست را انجام دهید. اگر همان زمان را روی تخصص خود تمرکز کنید، مطمئن باشید چند برابر بیشتر سود خواهید کرد تا اینکه بخواهید همه ی امور را تک تک خودتان انجام دهید.

 اما راه حل ؟

در آژانس خود تقسیم وظایف کنید و با فریلنس های مختلف همکاری داشته باشید. هرکس را در تخصص خودش قرار دهید و خودتان بر آن ها نظارت داشته باشید تا بتوانید کسب و کارتان را به سرعت بیشتری به جلو ببرید.

دو : استفاده از قیمت گذاری نامناسب برای خدمات

قیمت گذاری یکی از مسائل مهمی است که هر مدیر آژانس باید از آن اطلاعات داشته باشد. متاسفانه یکی از کارهایی که همه ی مدیر ها انجام می دهند استفاده از ارقام بدون پایه و اساس در قیمت گذاری است. برای مثال قیمت طراحی لوگو و قیمت طراحی پوستر است، یا از ارقام بسیار بالا استفاده می کنند و یا از ارقام بسیار پائین
این روش قیمت گذاری باعث می شود که مشتریان شما ذهنیت متفاوتی از شما داشته باشند، بدانید و اگاه باشید که قیمت خدمات خود را براساس، نوع طراح، رزومه و سابقه، کیفیت و زمان و …. قیمت گذاری نمائید.

 راه حل ؟ چه کار باید بکنیم تا انتظار تخفیف از ما نداشته باشند؟

فروشنده های زیرک این نکته را فهمیده اند که هر چقدر قیمت را دقیق تر بزنند ، مشتریان دیگر انتظار تخفیف ندارند. برای مثال به این قیمت ها توجه کنید:
طراحی لوگو : قیمت 2/498/000 تومان
طراحی پوستر : قیمت 1/298/000 تومان

با این روش دیگر مشتری به خودش اجازه نمی دهد که تخفیف بگیرد.
حالا فهمیدید که اشتباه بزرگ مدیران آژانس تبلیغاتی در قیمت گذاری به چه صورت است.

سه : استفاده از عکس نامناسب

برای عکس های خود وسواس بیشتری به خرج دهید و هر عکسی که میخواهید منتشر کنید با یک سرچ ساده در گوگل بسنده نکنید. عکس ها بسیار قدرتمند هستند و گاهی کاربر تنها با نگاه کردن به عکس های سایت شما تصمیم می گیرد خرید کند یا از سایت خارج شود.
فرض کنید می خواهید طراحی سایتتان را به یک شرکت بسپارید. دوست دارید قبل از اینکه تماس بگیرید کمی در وب سایتشان جستجو کنید و قبل از مذاکره با آن ها کمی آشنا شوید. به صفحه ی درباره ما سایت مراجعه می کنید.
قراردادن زیبا نمونه کارها و همچنین استفاده از عکس های اورجینال را خیلی جدی گرفته چون باعث اعتبار شما خواهد شد. به همین راحتی با یک عکس نامناسب مشتری از دست رفت! اولین اصل انتخاب عکس تشابه است. تشابه با جامعه ای که در آن زندگی می کنیم و افرادی که هر روز می بینیم.

راه حل ؟

از عکس ها و نمونه هایی استفاده کنید که با جامعه ما هماهنگی داشته باشد و متعلق به خود شما باشد. کاربر پس از دیدن عکس و نمونه کارها باید این حس برایش ایجاد شود که این عکس چقدر با جایی که من در آن زندگی می کنم شباهت دارد و می توانم آن عکس را به راحتی بپذیرم . حتی می توانید با دوربین موبایل خود عکس بگیرید.

چهار: عدم پیگیری مشتریان

یک فکر اشتباه بین همه ی کسب و کارها وجود دارد و آن این است که مشتری که از ما خرید می کند مشتری همیشگی ما خواهد ماند! اصلا چه لزومی دارد مشتریان خود را پیگیری کنیم؟ اصلا از اسمشان مشخص است. مشتری یعنی کسی که همیشه از ما خرید می کند.
چند بار برای شما اتفاق افتاده است که مشتری یک رستوران باشید و به طور اتفاقی و یا به اصرار شخص دیگری به یک رستوران دیگر مراجعه کنید و بدون هیچ دلیل مشخصی رستوران مورد علاقه خود را ترک کنید و مشتری ثابت رستوران جدید شوید؟
به زندگی خودتان نگاه کنید. بارها اتفاق افتاده است که مشتری یک برند خاص باشید اما به صورتی اتفاقی و ناخواسته آن برند را کنار گذاشته اید و دیگر به سراغ آن برند نرفته اید! دلیل اصلی آن عدم پیگیری مشتریان از سوی آن برند می باشد.

مشتریان آژانس تبلیغاتی مانند یک منبع طلا برای شما هستند که آن ها را دست نخورده یک گوشه گذاشته اید. هنگامی که شما یک تبلیغ در سطح شهر یا فضای مجازی را شروع می کنید در بهترین حالت تنها ۳% افراد از شما خرید خواهند کرد. مشتری های شما کسانی هستند که قبلا حداقل یک خرید موفق از شما داشته اند. اگر بخواهید بین تبلیغات جدید و بازاریابی بر روی مشتریان فعلی تان را شروع کنید ، بدون شک بازاریابی روی مشتریان را انتخاب نمایید.
شماره های تماس و آدرس ایمیل مشتریان را جمع آوری و دسته بندی کنید و شروع کنید به اطلاع رسانی به مشتریان فعلی و مشتریانی که دیگر از شما خرید نمی کنند. حتی اگر امکان دارد با مشتریانی که قبلا از شما خرید می کرده اند و دیگر خرید نمی کنند تماس بگیرید و دلیل آن را بپرسید. در کمال تعجب خواهید دید که فروش شما به صورت چشم گیری افزایش پیدا خواهد کرد.

راه حل ؟

گاهی برای اطلاع رسانی لازم است همه ی افراد مطلع شوند و گاهی فقط عده خاصی از افراد. در مرحله ی اول مشتریان خود را دسته بندی کنید . مثلا کسانی که قبلا طراحی لوگو سفارش داده اند یا کسانی که طراحی وب سایت داشته اند.

پنج: استفاده از مقالات و عکس های سایر آژانس ها

تولید محتوا را جدی بگیرید. یکی از بدترین کارها برای آژانس های تبلیغاتی این است که مطالب و عکس های آژانس های تبلیغاتی دیگر را برای خودشان استفاده می کنند. دلیل آنکه تعداد کمی از آژانس ها موفق عمل می کنند این است که آن ها همیشه خودشان محتوا تولید می کنند  ، خودشان عکس های شان را می سازند و خودشان ویدیو می گیرند.
حتی از این موضوع بدتر زمانی میشود که، یک آژانس تبلیغاتی، نمونه کارهای آژانس دیگر را استفاده میکند.

راه حل چیست؟

خودتان دست به کار شوید و یا نیروی متخصص برای این کار استخدام کنید. هزینه ای که برای این کار انجام می دهید بسیار کمتر از بدنام شدن برند شما می باشد. سعی کنید همیشه به این موضوع فکر کنید که اگر مشتری های شما بفهمند که شما از سایت و یا کانال تلگرام A کپی می کنید چه ذهنیتی راجع به شما پیدا خواهند کرد؟

 شش: بروز نبودن و استفاده از مدل های سنتی کسب و کار

با روی کار آمدن تلفن های هوشمند برنامه نویسان به فکر ساخت اپلیکشن هایی افتادند که بتوان یک فرآیند پیچیده را بسیار ساده کرد. نرم افزار های زیادی در این زمینه موفق شدند که تعدادم آن ها هم کم نیست.
تا چند سال پیش اگر می خواستید اتومبیل خرید و فروش کنید حتما می بایست اتومبیل خود را به چند نمایشگاه معرفی می کردید و یا یک روز جمعه به بازار ماشین که در بعضی از شهر های ایران است سر می زدید تا بتوانید اتومبیل خود را به بفروشید! البته این مورد فقط به فروش اتومبیل ختم نمیشد و برای فروش لوازم منزل نیز همین مسائل را باید انجام می دادید. این کار ساعت ها زمان شما را میگرفت .
اما حالا چی؟ گوشی تلفن همراه خود را برمیدارید، وارد اپلیکیشن دیوار یا شیپور می شوید و اتومبیل خود را آگهی می کنید! سخت ترین کار این است که توضیحات مشخصات لوازم خود را پر کنید. با روی کار آمدن اپلیکیشن دیوار ، شیپور ، ایسام و … بسیاری از کسب و کارها نتوانستند دوام بیاورند  و کسب و کارشان را تعطیل کردند. نمایشگاه های اتومبیل ، امانت فروشی ها ، نیازمندی ها و بسیاری از افرادی که واسط میان مشتری و فروشنده بودند مجبور شدند به کسب و کار خود پایان بدهند.

در کمال تعجب هنوز هم دیده می شود که بعضی از آژانس های تبلیغاتی وب سایت ندارند! و فقط در دفتر مسکونی خود برای مشتری خرید می کنند. و یا سایتی دارند که امکان خرید برای مشتری بسیار سخت است و پیچیده است و بدتر از آن سایتی دارند که با صدها سایت دیگر کاملا مشابه است.
این واقعا بزرگترین اشتباه ممکن برای یک آژانس تبلیغاتی است که با تکنولوژی زمان خود پیش نرود و به روز نباشد. استفاده هم زمان از شبکه های اجتماعی محبوب در ایران مثل اینستاگرام و تلگرام که همگانی هستند می توادن به شما کمک بسیاری کند.

راه حل چیست؟

یک آژانس تبلیغاتی حتما باید سایت داشته باشد. یک آژانس تبلیغاتی حتما باید تولید محتوا انجام دهد. یک آژانس تبلیغاتی حتما باید کانال تلگرام و پیج اینستاگرام فعال داشته باشد.همین امروز دست به کار شوید و آژانس خود را بررسی کنید و ببینید در کدام قسمت نیاز به بروزرسانی دارید.اگر اپلیکیشن ندارید حتما بسازید. اگر تولید محتوا انجام نمی دهید حتما انجام دهید.

هفت : عدم توجه به نیروهای حرفه ای

شاید اهمیت نیرو برای هر کسب و کاری را همه بدانند اما به طور واقعی و ملموس هرگز به آن نمی پردازند. آژانس های تبلیغاتی برای کاهش هزینه خود به سمت نیروهای کم تجربه و آماتور رفته و با این کار اعتبار خود و این صنعت را از بین می برند. بنابر این بهتر است به این مقوله اهمیت دهید.
تحقیقات نشان داده است دلیل اصلی خرید افراد آن است و اگر احساس خوشایندی داشته باشند، پس اگر از نیروی کم تجربه استفاده کنید و مشتری از خرید احساس و لذت لازم را نبرد دیگر به سراغ شما نخواهد آمد. مردم برای خرید یک کالا و خدمات ، احساسی خرید می کنند ولی به صورت منطقی دلیل خود را توجیه خواهند کرد. مثلا اگر به آن شخص بگوییم چرا این لوگو را برای برند خود طراحی نموده ای شروع می کند به گفتن اینکه این لوگو در یک آژانس معتبر طراحی شده ، طراح لوگو جوایز متعددی داشته و این آژانس پشتیبانی فوق العاده ای دارد
اشتباه بزرگ مدیران آژانس تبلیغاتی این است که فقط بر روی دلایل منطقی تمرکز می کنند و اصلا دلایل احساسی را مد نظر نمی گیرند. همواره به این موضوع فکر کنید که چرا باید شخصی به شما سفارش دهد؟

 راه حل چیست؟

از این به بعد شما می دانید دلایل اصلی خرید یک محصول و یا خدمات چیست و پشت هر خرید یک دلیل احساسی می باشد. شما باید این دلایل را شناسایی کنید و در آژانس تبلیغاتی آن برای تولید محتوا استفاده نمایید. لازم نیست همه ی دلایل خرید یک لوگو را بگویید. گفتن یک دلیل کوچک هم  می تواند برای شما کافی باشد.