10 سبک خلاقانه طراحی لوگو در سال 2021(99-400)

بعد از شروع نه چندان ایده‌آل دهه جدید (بدلیل شیوع کرونا)، بسیاری از کسب و کارها تصمیم گرفتند تا طراحی لوگو خود را بازبینی کنند و تصویر جدیدی از آن را به مخاطبان نمایش دهند .خوشبختانه در این بین، طراحی لوگو جذاب و بروز یکی از ملزومات این تغییر بزرگ به شمار می‎آمد.
با توجه به نظرسنجی‌هایی که از طراحان لوگو در سراسر جهان انجام شد، معتقدیم که در سال جدید سبک طراحی لوگوها در حال تغییر است. در سال گذشته، طراحی لوگو بیشتر معطوف به بازآفرینی از طریق تکنولوژی‌های جدید بود، در حالی که سبک رایج در سال 2021 مربوط به نوآوری با وجود محدودیت‌ها است. در حقیقت سالی که گذشت باعث شد تا کسب و کارها از جهات مختلفی محدود شوند، اما طراحان لوگو سعی می‌کنند تا محدودیت‌ها را نادیده بگیرند.

در این لیست 10 مورد از برترین سبک‌های رایج طراحی لوگو در سال 2021 را می‌بینید:

1. ترنسپرنت
2. طراحی پرسپکتیو
3. اشکال هندسی ساده
4. تاپیو گرافی
5. پرتره واقعی
6. متقارت
7. شخصیت‌های فانتزی
8. نمادگرایی مدرن
9. حرکت ساکن
10. طراحی با رنگ‌های مشابه

1. ترنسپرنت

طراحی لوگو به عنوان یک هنر قدیمی، اغلب به دنبال الهام گرفتن از تکنیک‌ها و المانهای گذشته است. در سال 2021 بسیاری از طراحان لوگو، نوآوری را در استفاده از ترنسپرنت های قرون گذشته می‌بینند.

در طراحی‌های مدرن، تکه کردن تصاویر و تبدیل آن‌ها به رنگ‌های یکپارچه، باعث می‌شود تا مفاهیم معمولی تصویر به زیبایی‌های انتزاعی تبدیل شود. همچنین شیشه‌های رنگی با وجود ریشه در کلیسا‌های قرون وسطا با تقدس و احترام همراه هستند. بنابراین پیوستگی زیاد این سبک از طراحی به چشم‌اندازهای موجود در طبیعت تصادفی نیست. بعد از یک سال در خانه ماندن بدلیل بیماری کرونا، امیدواریم که امسال بازار طراحان لوگو به کمک سبک “شیشه‌های رنگی” دوباره جان بگیرد.

2. طراحی پرسپکتیو

همانطور که Lindon Leader طراح مشهور گفته بود: یک طراحی عالی از سادگی و شفافیت حاصل می‌شود. این دو ویژگی باعث می‌شوند تا هویت پیچیده یک برند بطور موثری به بیننده منتقل شود. به همین دلیل بود که بسیاری از لوگوهای رایج در گذشته بر روی طراحی فلت و مینیمالیسم تمرکز داشتند.

در سال 2021 نیز طراحان لوگو از این گفته پیروی می‌کنند، با این تفاوت که سعی می‌کنند مفاهیم از بین رفته در ساده سازی بیش از حد را دوباره به طرح‌های خود برگردانند. در حال حاضر یکی از روش‌های رایج طراحی لوگو ترکیب هنرمندانه زوایای دید است. طراحان با استفاده از تکنیک‌های ساده طراحی مثل پرسپکتیو خطی، انحنا یا کوچک‌نمایی قادرند مفهوم عمق را بدون پیچیده کردن طرح نشان دهند.

این کار باعث می‌شود تا لوگوی شما بصورت برجسته دیده شده و تصویر ماندگارتری در ذهن بیننده ایجاد کند. بدون اینکه بخواهید از تکنیک‌های طراحی نیمه فلت استفاده کنید.

3. اشکال هندسی ساده

اشکال، عناصر سازنده تصاویر هستند. در حالی که اشکال ساده مثل مثلث، مربع و دایره پس از ایجاد زمینه، به تدریج از طرح حذف می‌شوند، اما در سادگی آن‌ها قدرت زیادی نهفته است. در سال 2021 طراحان با استفاده از خطوط و اشکال ساده تلاش می‌کنند تا از این قدرت بهره بگیرند. این تعهد عمیق نسبت به اشکال مینیمالیسم باعث می‌شود طراحی شما محاسبه شده بنظر برسد و در قسمت‌های دیگر طرح آزادی بیشتری را (مثل استفاده از رنگ‌های کاملا اشباع) داشته باشید.

یکی دیگر از مزایای این سبک از طراحی، لایه‌بندی ساده است که می‌توانید مفاهیم ساختار و عمق را مانند آنچه در طراحی پرسپکتیو اشاره شد، ایجاد کنید. استفاده از زبان طراحی اشکال هندسی ساده، طراحان را قادر می‌سازد تا لوگوهایی را طراحی کنند که همزمان تجزیه پذیر، به یادماندنی و پر زرق و برق هستند.

4. تایپوگرافی

لوگوهای نوشتاری سرراست و بی‌حاشیه هستند. تمرکز اصلی در این لوگوها نام تجاری برند است، بنابراین با وجود خلاقیت کمتر، بیشتر در ذهن باقی می‌مانند. اما مثل اینکه امسال طراحان لوگو می‌خواهند خلاقیت بیشتری به آن‌ها اضافه کنند. در حال حاضر روزانه طرح‌هایی را می‌بینیم که تنها یکی از حروف را بزرگنمایی می‌کنند. سبک حروف واگرا علاوه بر اینکه جذابیت طرح را به یک نقطه معطوف می‌کند، باعث می‌شود تا شرکت شما به عنوان یک برند سنت شکن و خلاق مطرح شود.

5. پرتره واقعی

این یک واقعیت است که دیدن چهره‌ها برای مردم جذاب است و به همین خاطر در طراحی لوگوها از عکس پرتره‌برای ایجاد یک رابطه عاطفی استفاده می‌شود. هر چقدر که چهره قابل تشخیص و معتبرتر باشد، این ارتباط عمیق‌تر برقرار می‌شود.

به همین دلیل بیشتر طراحان لوگو به استفاده از عکس‌های پرتره روی آورده‌اند. این طرح‌ها منعکس کننده نژادها، فرهنگ‌ها، جنسیت‌ها و گروه‌های سنی مختلف است. بر خلاف طرح‌هایی که معمولا یک گروه از افراد خاص را مورد هدف قرار می‌دهند، پرتره‌ها، یک اعتبار و احساس واقعی ایجاد می‌کنند و در نهایت افراد با برند ارتباط عمیق‌تری برقرار کنند. این سبک از لوگو می‌تواند از پرتره‌های ساده و فلت تا تکنیک‌های ریز تصویرگری مثل نمایش چین و چروک را شامل شود.

در حقیقت طراحان از پرتره‌های غیرواقعی بیزارند. مهم نیست که لوگوی شما داستانی را درباره مدیران برند یا افرادی که برند به آن‌ها خدمت رسانی می‌کند ارائه می‌دهد، مهم حضور یک شخصیت واقعی در طرح است.

6. تقارن طبیعی

تعادل یکی از اصول اساسی در طراحی لوگو است و احتمالا تقارن را باید مهم‌ترین قسمت آن دانست. هنگامی که لوگوهای متقارن را از وسط نصف می‌کنید، دو طرف یکسان‌اند. در حالی که طرح‌های شبیه به هم و قابل پیش‌بینی معمولا تکراری هستند، اما طراحی متقارن کاملا قدرتمند است. این سبک ما را یاد ساختمان‌هایی می‌اندازد که با استفاده از تعادل متقارن، با صلابت بر روی زمین ایستاده‌اند.

بهره‌مندی از تقارن طبیعی به لوگو اجازه می‌دهد تا با بکارگیری هنر خطوط، نظم و ترتیب را در ذهن بیننده القا کند. علاوه بر اینکه از تقارن در طراحی‌های هندسی استفاده می‌شود، این سبک در لوگوهای ترسیم شده با دست نیز دیده می‌شود. چه از روی کمال‌گرایی و چه قدرت طلبی، طراحان معتقدند: معماری لوگو در سال 2021 باید بر اساس مقاومت در برابر زمان تعیین شود.

7. شخصیت‌های فانتزی

در حالیکه طراحان لوگو در نهایت طرح‌های خود را به مردم ارائه می‌دهند، بسیاری از آن‌ها جذب کاریکاتور و شوخی‌های اغراق آمیز شده‌اند. در واقع شاهد افزایش لوگوهایی هستیم که مفاهیم جالبی را ارائه می‌کنند، مثل موشی که نقش یک پزشک را بازی می‌کند یا پیراشکی که کت و شلوار پوشیده است.

کسب و کارهایی که در زمینه تفریحی یا سرگرمی فعالیت می‌کنند به دنبال این هستند که راحت‌تر بتوانند با مخاطبان خود ارتباط بگیرند و طراحان در پاسخ به درخواست آن‌ها از طرح‌های بامزه استفاده می‌کنند. در نهایت این طرح‌های جالب باعث می‌شود تا مشتریان احساس کنند یک دوست پیدا کرده‌اند تا یک برند جدید.

8. نمادگرایی مدرن

همواره عناصر استفاده شده در لوگوها را می‌توان در نمادهای قدیمی پیدا کرد. از ققنوس گرفته تا الهه جاودانی و چشم بینا. مانند خطوط تصویری باستانی هدف از ایجاد یک لوگو ارتباط از طریق تصاویر ساده است.

بطور معمول لوگوها بدنبال ایجاد زبان نمادین منحصربفرد هستند، اما در سال 2021 طراحان بدنبال بکارگیری قدرت نمادهای باستانی هستند. این نمادها براحتی قابل فهم هستند و با ویژگی‌های کلاسیک، دید متفاوتی به برند شما می‌دهند. شروع یک کسب و کار جدید، شروع یک باور است و این سبک از لوگوهای نمادین می‌توانند چنین مفهومی را به مخاطب القا کنند.

9. حرکت ساکن

در سال‌های اخیر شاهد محبوبیت روزافزون لوگوهای متحرک بودیم. در حالی که تکنولوژی زمینه‌ای برای خلق شاهکارهای بصری فراهم کرده است، امروزه طراحان لوگو با ترکیب حرکت و سکون خود را به چالش می‌کشند.

این به معنای افزایش استفاده از خطوط حرکت، اشکال مایع و ذرات پاشیده از هم است. برای کسب و کارهایی که بدنبال نوآوری هستند (مثل برندهای حوزه تکنولوژی)، این سبک از طراحی لوگو سروصدای زیادی را برای آن‌ها به پا خواهد کرد. در واقع باعث می‌شود تا مشتریان به یاد داشته باشند که یک برند چیزی فراتر از یک محصول یا خدمت است، بلکه یک موجود زنده است.

 

10. طراحی با رنگ‌های مشابه

هر ساله با طراحی‌های جدید لوگو انتظار داریم تا تکنیک‌های خیره‌کننده، متفاوت و سنت شکنانه‌ای را مشاهده کنیم. اما سبک طراحی با رنگ‌های مشابه از مفاهیمی است که دانشجویان طراحی در سال اول ورود به دانشگاه با آن آشنا می‌شوند. طراحی با رنگ‌های مشابه به معنی ترکیب رنگ‌های مجاور در طیف‌ رنگ است که نتیجه آن یک رویکرد علمی برای ایجاد هارمونی و هماهنگی در طرح است (به جای استفاده از رنگ‌های متضاد).

منبع : 99designs